Issues with your account? Bug us in the Discord!

TMNT2003 Suomeen!

Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, Teinix Mutantti Ninja Kilpikonnat palaa ruutuun, tällä kertaa ihan uusilla jaksoilla. Eli MTV3:lla ensi sunnuntaina 5.10 klo 9.05 (*hrr*) ensimmäinen jakso. Luvassa pitäisi olla enemmän aikuisten makuun suunnattua piirrettyä, joten hyvää kannattaa odottaa. Alkuperäinen r0x p0x niin rankasti, että alta pois!

On muuten kuulemma dubattu suomeksi, joten... noh.. toivokaamme parasta ja pelätkäämme pahinta.

Comments

  • Re: TMNT2003 Suomeen!

    Ensinnäkin tuo on vanha juttu ja jos jokin tv-sarja on dubattu suomeksi (elokuvakankaalle tarkoitetut piirretyt saattavat saada ihan hyviäkin taustaääniä), se ei yksinkertaisesti voi olla hyvä. Samanlaista paskaa odotettavissa kuin alkuperäinen Transformers vs. Transformers Armada.

    Mitä tulee alkuperäiseen Turtlesiin, niin katsoin sitä viimeksi noin viisi vuotta sitten ja jo silloin se tuntui uskomattoman typerältä. Aika kultaa muistot.

    Mutta MacGyver rulettaa edelleen, lastenohjelmien ehdotonta parhaimmistoa. :)
  • Lord RefaLord Refa Creepy, but in a good way
    Jos se piirros tyyli vaikuttaa hyvältä, niin eiköhän tota dvd:illä vois ulkomailta hankkia, ettei tarttis suomipaskaa kattoa/kuunnella.
  • Re: Re: TMNT2003 Suomeen!

    [QUOTE][i]Originally posted by Eclecticonaut [/i]
    [B]Ensinnäkin tuo on vanha juttu ja jos jokin tv-sarja on dubattu suomeksi (elokuvakankaalle tarkoitetut piirretyt saattavat saada ihan hyviäkin taustaääniä), se ei yksinkertaisesti voi olla hyvä. Samanlaista paskaa odotettavissa kuin alkuperäinen Transformers vs. Transformers Armada.
    [/QUOTE]

    Niin mikä on vanha juttu? Ai se, että tuo tulee Suomeen? Itse kuulin vasta eilen :rolleyes:.
    No minä en ole kuullut hyviä dubbauksia sitten... öhm, alkuperäisen TMNT:n, joten siinä sitä sitten ollaan. Jospa alkuperäiset puhujat puhuisivat myös tässä? :cool:

    [QUOTE]
    Mitä tulee alkuperäiseen Turtlesiin, niin katsoin sitä viimeksi noin viisi vuotta sitten ja jo silloin se tuntui uskomattoman typerältä. Aika kultaa muistot.
    [/QUOTE]

    Itse katsoin viimeeksi ~100 ensimmäistä jaksoa noin kuukausi taaksepäin. Katsominen on jäänyt ihan viimeaikoina varsin vähäiseksi, joten sitä voisi uuden sarjan innoittamana jatkaa vanhan katsomista. Ne jaksot, joita katsoin nuoruudessa saa tietysti vähän nostalgialisää, mutta ei ne loputkaan jaksot huonoja ole, vaan päinvastoin, yllättävän hyvää verrattuna nykyajan piirrettyihin. Mutta mikään ei voita edelleenkään TMNT:n ihan ensimmäistä jaksoa, jossa Footsoldiereita mätkitään kirjaimellisesti romuksi oikein olan takaa! (Miksi ihmeessä myöhemmissä jaksoissa ei pistetä näitä robotteja pahemmin palasiksi, vaikka juuri siihen teräaseet sopisivatkin vieläpä säilyttäen "sopii lapsille" -leiman :confused: )

    Mutta huomenna sen näkee. Pahin pelkoni on, että ne on laittanut kilpikonnien ääneksi teini-ikäiset lapset (joita turtletkin oletettavasti ovat, jostain kumman syystä). Vanhassa sentään vedettiin oikein aikuisten möreillä äänillä, jotka ovat mielestäni jopa paremmat kuin jenkkivastaavat.
  • Re: Re: Re: TMNT2003 Suomeen!

    [QUOTE][i]Originally posted by spessu [/i]
    [B]Ne jaksot, joita katsoin nuoruudessa saa tietysti vähän nostalgialisää, mutta ei ne loputkaan jaksot huonoja ole, vaan päinvastoin, yllättävän hyvää verrattuna nykyajan piirrettyihin. [/B][/QUOTE]
    Nykyajan piirrettyihin ei kannata verrata mitään, sen verran huonolaatuista tavaraa ovat etenkin verrattuna vanhoihin kunnon Looney Tunes -hupailuihin. Erona tosin se, että tätä kaikkien aikojen parasta piirrettyä ei tehty alunperin vain lapsille...
  • Simpsonit on yhä paras!!
  • Turtlesit r00lz!

    Kaapista löytyy vieläkin noita ukkeleita ja se auto. Jaksoja en ole nähnyt vuosiin, joten pitää nostalgiahengen takia katsoa ainakin yksi jakso (huomenna kun on hereilläkin Road Racingin takia). :vorlon:
  • Noin, koneelle meni nauhalle ja lopetin äsken katsomisen. Harmi vain, vasen ääniraita puuttui, kun johdot oli jotenkin sotkeutuneet.

    Mutta asiaan. Pahin pelkoni toteutui, ääninäyttelijöinä on tuollaisia irvileukoja ja Leonardo niistä kaikista pahin! (Ja Leo kun on aina ollut suosikkini.) Dubbaus oli kaikin puolin sieltä todella syvältä, voi korviani. Keräilin tässä talteen kaikista pahimpia möläytyksiä:

    "Tässä tulee teinininjaat" (Teema oli suoraan sanottuna hirvee.)
    "Voi ei, mestari Tikku" (Se on Särö!)
    "Konnakänny" (Mikä?)
    "Viimenen katolla on mätämuna" (Just joo...)
    "Mestari Tikku, tänään tapahtui kaikenlaista"
    "Kähee liuku" (Käheetä...)
    "Tämä on ylikähee"
    "Näette poikani, muutos on hyvästä"

    Tunnelma kyllä latistui aina, kun joku avasi suunsa. Ainoastaan Rafaello oli siedettävällä tasolla, muut oli sitä nykyajan surkeaa tasoa. Mihin hävisi hyvät dubbaajat, kuten aikoinaan vaikkapa TMNT:ssä ja Matka maailman ympäri 80 päivässä?

    Dubbauksia lukuun ottamatta sarjasta on potentiaalia vaikka mihin, erittäin mielenkiintoiselta vaikutti. Alku- ja lopputunnaria lukuun ottamatta musa oli lupaavaa sekä piirrostyyli oli sopivan tyylikästä, mutta oi miksi Foot-sotilaita ei pistetty tuhannen päreeksi (olettaen, että nuo ninjat ylipäätänsä Foot-sotilaita oli). Meinasin aluksi nauhoittaa MTV3:n tahtiin jaksoja koneelle, mutta nyt ensimmäisen jakson jälkeen tulin aivan toisiin aatoksiin. On sanomattakin selvää, että jenkkipuheet on oltava kuin toiselta planeetalta, joten taidanpa ihan suosilla siirtyä niihin.

    Mutta tästä on hyvä jatkaa, ei tosin MTV3:n mukana.
  • Lord RefaLord Refa Creepy, but in a good way
    [QUOTE][i]Originally posted by spessu [/i]
    [B]Dubbauksia lukuun ottamatta sarjasta on potentiaalia vaikka mihin, erittäin mielenkiintoiselta vaikutti. Alku- ja lopputunnaria lukuun ottamatta musa oli lupaavaa sekä piirrostyyli oli sopivan tyylikästä, mutta oi miksi Foot-sotilaita ei pistetty tuhannen päreeksi (olettaen, että nuo ninjat ylipäätänsä Foot-sotilaita oli).
    . [/B][/QUOTE]

    Foot sotilaita ne oli. Mutta tuskinpa tuolla yhdysvalloissa tehdään lapsille sellaisia piirrettyjä missä ihmisiä pilkotaan tuhannen päreiks..

    Katsos, tässä uudessa versiossa ne on ihmisiä kuten alkup. sarjiksissa. :)
  • Data CrystalData Crystal Pencil Artist
    Ai se oli eka jakso? Ihmettelinkin että miten perskeleessä telkusta tulee Turtleseita? Ja kuten aina, suomidubbi on suoraan saatanasta. :)

    Tulee kohta lapsuus mieleen kun telkusta tulee Transformers, Turtles, He-Man jne. Enää puuttuu MacGyver, Batman (Burt Ward), Dino Riders ja MASK niin ollaan ihan legendatasolla. :)

    Tosin minulle on nyt muodostunut tavaksi katsoa v-loppuaamuisin sellaiset 3-5 jaksoa B-Femmaa putkeen kun siihen mahdollisuus on. 15 jaksoa mennyt, 29 jäljellä. Ihan heti ei tule aamupiirrettyjä katottua. :) Luojalle kiitos DVD -julkaisuista. :)

    Turtles olisi muuten ihan mahtava formaatti tehdä kunnon aikuisille suunnattu piirrossarja. Vähän mustaa huumoria ja väkivaltaa tyylin alkuperäiset mustavalkosarjikset ja hyvin olisi pullat uunissa.
  • Lord RefaLord Refa Creepy, but in a good way
    [QUOTE][i]Originally posted by Data Crystal [/i]
    [B] Turtles olisi muuten ihan mahtava formaatti tehdä kunnon aikuisille suunnattu piirrossarja. Vähän mustaa huumoria ja väkivaltaa tyylin alkuperäiset mustavalkosarjikset ja hyvin olisi pullat uunissa. [/B][/QUOTE]

    Mistäköhän niitäkin löytäis.. noita alkuperäsiä mustavalko sarjiksia.

    Yhden albumin näin joku kymmenen vuotta sitten Pielaveden kirjastossa. Mutta kun sinnekkin on joku 600 km matkaa enkä varmaan oo enää koskaan sinnepäin menossa. :/
  • Ummmm.... Lehmä?

    Mitä muuta voitte odottaa lastenohjelmalta joka tulee aamulla varhain?
    Verta ja suolenpätkiä Arnold Suartseekerin äänillä, i dont think so...
  • DarkbladeDarkblade Earthforce Officer
    Saakeli, kun niiden pitää aina raiskata dubbauksella kaikki sarjat. Silti tämä uusi TMNT rokkaa kympillä... etenkin myöhemmät jaksot.

    Mutta täytyy jatkaa vain sarjan seuraamista englanniksi. :)
Sign In or Register to comment.